Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Almanya’dan Çifte Vatandaşlık İçin Onay Geldi!

Almanya’da yaşayan binlerce Türk vatandaşı için önemli bir karar alındı. Almanya Federal Meclisi, çifte vatandaşlık sağlayan yasayı onayladı. Bu yasa ile Alman vatandaşlığına geçmek isteyenlerin kendi ülkelerinin vatandaşlığından çıkma zorunluluğu ortadan kaldırıldı. Yasa tasarısı, 2 Şubat’ta Federal Konsey oturumunda ele alınacak ve onaylanması bekleniyor. Onaylanması durumunda, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’ın onayının ardından yasa yürürlüğe girecek.

Vatandaşlık Yasasının Modernizasyonu Yasası

Kamuoyunda “çifte vatandaşlık yasası” olarak bilinen “Vatandaşlık Yasasının Modernizasyonu Yasası” ile Alman vatandaşlığına geçiş için gereken yasal ikamet süresi 8 yıldan 5 yıla düşürüldü. Ayrıca, yaşam şartlarına uyum sağlama şartları da dikkate alındığında bu süre 3 yıla indirildi.

Çifte vatandaşlık imkanı tanındığı için daha önce yürürlükte olan ve gençleri 23 yaşına kadar ebeveynlerinin iki vatandaşlık arasında seçim yapmaya zorlayan “opsiyon modeli” tamamen kaldırılmış oldu.

Almanya’da doğan çocuklar, ebeveynlerinden birinin en az 5 yıl yasal olarak ülkede ikamet etmesi halinde Alman vatandaşlığı alabilecek. Alman vatandaşlığına geçiş için kişinin kendi ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin geçimini sosyal yardım almadan sağlaması gerekiyor. Misafir işçi jenerasyonu ve son 2 yılda 20 ay tam gün çalışan yabancılar ile onların tam gün çalışan eşleri için bazı kolaylıklar getirildi.

Kimler Vatandaşlık Alamayacak?

Irkçılık ve yabancı düşmanlığı kapsamında ceza alanlar ile çok eşli olanlar veya kadın-erkek eşitliğine aykırı davrananlar Alman vatandaşlığına alınmayacak. Bu konuda vatandaşlık daireleri savcılıklarla daha yakından çalışacak.

Bu içerik sizin için faydalı mıydı?
EvetHayır
Özgeçmişini oluştur, Alman firmalara başvur

Yüzlerce ilan arasından hayalindeki işe başvur. Almanya’ya gidiş işlemlerini biz halledelim.

İlgili içerikler