Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Serbest Meslek Sahipleri için Vize

Almanya’da serbest meslek sahipleri için vize ile ilgili tüm bilmeniz gerekenler burada!

Serbest Meslek Sahipleri için Vize Nedir?

Serbest çalışanlar için vize, yurt dışında kendi işini kurmak veya serbest meslek sahibi olarak çalışmak isteyen kişilere verilen bir vize türüdür. Bu vize ile yurt dışında belirli bir süre kalabilir ve kendi işinizi yapabilirsiniz.

Serbest Meslek Sahipleri için Vize şartları nelerdir?

Almanya serbest çalışanlar vizesi, Almanya’da iş kurmak veya serbest meslek sahibi olarak çalışmak isteyen yükseköğrenim mezunlarına verilen bir vize türüdür. Bu vize ile Almanya’ya gelen kişiler, 6 ay boyunca ülkede kalabilir ve mesleklerine uygun bir iş arayabilirler. Bu süre içinde iş bulanlar, oturum izni başvurusu yaparak Almanya’da çalışmaya devam edebilirler. Bu vize için başvuracak kişilerin bazı şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Bunlar şunlardır:

  • Üniversite mezunu olmak ve diplomanın Almanya’da denkliğinin olması
  • Almanca veya İngilizce dil yeterliliğini kanıtlayan bir sertifika sahibi olmak
  • Almanya’da kalacakları süre boyunca masraflarını karşılayabilecekleri bir bloke hesap veya taahhütname göstermek
  • Meslekleriyle ilgili belgeler sunmak (CV, diploma, sertifika, iş planı, ticaret kaydı, sağlık sigortası, adli sicil kaydı vb.)
  • Almanya’nın ihtiyaç duyduğu meslek gruplarına dahil olmak

 

Bu şartları sağlayan kişiler, Almanya serbest çalışan vizesi için başvuru formu doldurarak ve gerekli evrakları hazırlayarak Almanya konsolosluğuna veya büyükelçiliğine başvurabilirler. Başvuru süreci ortalama 3 ay sürmektedir. Başvuru sonucu olumlu olan kişiler, Almanya’ya geldikten sonra yerel yabancılar dairesine kayıt olarak oturum izni alabilirler. Oturum izni süresi 3 yıldır ve bu süre sonunda kişiler Alman vatandaşlığına başvurabilirler.

Umarız bu yazımızda sorularınızın cevaplarını bulmuşsunuzdur. İşteyim paketlerinden kendinize uygun olanı seçerek vize işlemlerinizi kolayca başlatabilirsiniz, detaylı olarak sürecinizi takip edip profesyonel destek alabilirsiniz. Almanya’da başarılı bir kariyer dileriz.