Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Zanaatkârlar

Ustalık gerektiren el sanatları ve meslekleri,KOBİ’lerin kalbi ve ruhu değil, aynı zamanda Almanya’nın ekonomik motorudur.

Zanaatkârlar

Ustalık gerektiren el sanatları ve meslekleri, sadece küçük ve orta ölçekli işletmelerin kalbi ve ruhu değil, aynı zamanda Almanya’nın ekonomik motorudur. Müşterilerine yakınlıkları sayesinde geniş hizmet ve ürün yelpazesi kullanarak yüksek kaliteli ürünler ve özelleştirilmiş çözümler üretirler. Ustalık gerektiren el sanatları ve meslekleri, özel bireylerin yanı sıra imalat endüstrisi, ticaret ve devlet sektörüne yöneliktir. Ayrıca, ustalık gerektiren el sanatları ve meslekleri son derece çeşitlidir ve şu alanları içerir:

  • İnşaat ve geliştirme
  • Metal ve elektronik
  • Ahşap ve plastik
  • Endüstriyel temizlik
  • El yapımı gıda üretimi
  • Sağlık ve kişisel hijyen
  • Giyim, tekstil ve deri
  • Grafik tasarım

Rakamlarla Alman Zanaat Sektörü

Orta ölçekli işletmelerin yaklaşık

tanesi nitelikli zanaat ve ticaret sektörüne aittir.
0 Milyon

2021 yılında

insan zanaat sektöründe çalıştı.
0 Bin

Almanya'da Zanaat Alanında Kariyerinize Başlayın!

Almanya, zanaatkarlık alanında çalışmanın sunduğu birçok avantajı barındıran bir ülke olarak bilinir. Zanaatkârlar, ülkenin sağlam ekonomisinde önemli bir rol oynarlar ve bu meslek, Alman toplumunda saygın bir konuma sahiptir. Zanaatkârlar, genellikle kendi becerilerini ve el işlerini geliştirme fırsatı bulurlar. Ayrıca, Almanya’da zanaatkar olarak çalışmak, geniş bir iş güvencesi sağlar. Kalifiye zanaatkarlar, talep edilen bir uzmanlık seviyesine sahip oldukları için genellikle istihdam edilme konusunda daha fazla şansa sahiptirler. Üstelik zanaatkarlık mesleği, sürekli talep gören bir alandır ve bu da uzmanlar için istikrarlı bir kariyer ve gelir getirici bir meslek olma özelliği taşır.

Sac işçisi: Sac işçisi olarak, metal veya plastik yapı birimlerinin inşasıyla ilgili çeşitli hazırlık görevlerini gerçekleştirirsiniz ve bunları örneğin çatılarda veya cepheleme işlerinde kurarsınız. Bu, enerji kullanımı sistemleri, su drenajı ve termal yalıtım gibi yeni çevresel kısıtlamaları yerine getirmek için yeni yapılmış veya yenilenmiş binalarda olabilir.

Sıhhi tesisat, ısıtma ve klima teknolojisi için tesisatçı: Bu alanda, binalara su ve hava tedarik sistemleri (tuvalet montajları) ve güneş enerjisi üniteleri, ısı pompaları ve odun peletli ısıtma sistemleri gibi ısıtma sistemleri gibi sistemler kurarsınız. Boru, levha metal ve kesitlerin manuel ve mekanik işlenmesinin yanı sıra, kurulumdan sonra çeşitli sistemlerin işlevselliğini düzenli olarak kontrol etmekten sorumlu olacaksınız. Ayrıca akıllı ev sistemleri ve cihaz özel yazılımlarını kuracaksınız.

    Yapı mühendisliği:

        • Beton ve çelik yapı işçisi: Beton veya donatılmış beton üretiminin yanı sıra, bina sitelerindeki bireysel elemanları işlemeye devam ederek merdivenler, duvarlar, köprüler ve barajlar gibi unsurları inşa etmek için çalışırsınız.

        • Fırın ve baca inşaatında, 300 metreye kadar olan bacaların yanında yüksek yerde çalışacaksınız. Yangına dayanıklı yapılar üretmenin yanı sıra, soğuğa karşı koruma veya termal yalıtım için çeşitli yalıtım malzemelerini de kuracaksınız. İş alanınız ayrıca yıldırım koruma sistemlerinin kurulumunu içerir.

        • Duvarcı olarak, genellikle inşaat sitelerinde, hem bağımsız olarak hem de meslektaşlarınız, site yöneticileri ve mimarlarla birlikte çalışacaksınız. İş alanınız, tuğla işçiliği yanı sıra gerekli bileşenlerin planlanması ve inşası da içerir.

        • Zemin kaplamacısı olarak, inşaat projelerinin ayrılmaz bir parçası olacaksınız: müşteri danışmanlığı ve alt zeminin hazırlanması, zemin kaplamasının kendisi ve gerektiğinde daha fazla yüzey işlemesi. Parkecilik alanında bir ustalık esnafı niteliklendirmesi alabilirsiniz.

          • Enerji teknolojisine özgü elektrik mühendisleri: Bu meslekte, elektronik sistemlerin tasarımından/planlamasından, üretim/kurulumundan son teslimata ve satış sonrası desteğe kadar dahil olacaksınız. Boş pozisyonlar genellikle otomasyon mühendisliği, elektrik enerjisi, makine mühendisliği ve tesisat yapımı ile araç yapımında bulunmaktadır.

          • Endüstriyel temizlik: Bu temel meslekte, ofis binalarında veya kamu binalarında, hastanelerde ve yüzme havuzlarında, toplu taşıma araçlarında ve parklarda çalışacaksınız. Uygun araçları seçebilmek ve temizlik maddelerinin dozajını belirleyebilmek için stratejik olarak hareket etmek gereklidir.