Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Çocuklar İçin Aile Birleşimi

Aile birleşimi, göçmenlerin Almanya’da aile üyeleriyle bir araya gelme hakkını koruyan önemli bir yasal süreçtir.

Çocuklar İçin Aile Birleşimi

Eğer siz veya eşiniz Almanya’da ikamet etme hakkına sahipseniz, 18 yaş altı çocuklarınız da geçici veya kalıcı bir ikamet iznine sahip olma hakkına sahiptirler.

Türk vatandaşları çocukları için Almanya’ya giriş için vizeye ihtiyaçları vardır. Eğer siz ve eşiniz Almanya için geçici oturum iznine sahipseniz, 16 yaş altı çocuklarınız da sizinle birlikte Almanya’ya katılmaları için geçici bir oturum izni alacaklardır (Alman Göçmenlik Yasası Madde 32). Eğer yalnız bir ebeveynseniz, çocuklarınız için vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak bu durumda velayet hakkına sahip olan diğer ebeveynden izin almanız gerekecektir.

Çocuklarınızın size katılmak için vize alabilmeleri için aşağıdaki kriterleri de karşılamaları gerekmektedir:

  • Evli, boşanmış veya dul olmamaları gerekmektedir.
  • 18 yaşından küçük olmaları gerekmektedir.

 

Almanya'da Çocuk Doğumu Durumunda Neler Olur?

Doğum anında geçerli bir ikamet belgeniz varsa, çocuğunuza da bir ikamet izni verilecektir (Alman Göçmenlik Yasası Madde 33). Alman vatandaşlığı, ebeveynlik ilkesine dayanır. Bu, eğer ebeveynlerden herhangi biri Alman vatandaşıysa, çocuğun doğumunda otomatik olarak Alman vatandaşlığına sahip olacağı anlamına gelir. Özel durumlarda, çocuklar ebeveynlerinin vatandaşlığının yanı sıra doğumda Alman vatandaşlığını da alabilirler. Bu durumda uygulanan kurallar hakkında daha fazla bilgiyi “Almanya’da Kalıcı Olarak Yaşamak” bölümünde bulabilirsiniz.