Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Eşler İçin Aile Birleşimi

Türk vatandaşlarının aile birleşimiyle ilgili bilmesi her şey burada!

Eşler İçin Aile Birleşimi

Avrupa Birliği veya Avrupa Ekonomik Alanı üye devleti olmayan ülkelerin vatandaşları, eşlerini Almanya’ya getirebilirler (Eşler İçin Aile Birleşimi) . Eşinizin size katılmasıyla ilgili hangi düzenlemelerin geçerli olduğu, eşlerin hangi ülkenin vatandaşı olduğuna bağlıdır.

Eşiniz AB üyesi olmayan bir ülkenin vatandaşı olsa bile, Almanya’da birlikte yaşama olasılığınız bulunmaktadır. Eşinizin sizinle birlikte gelebilmesi için aşağıdaki gereksinimlerin karşılanması gerekmektedir:

  • İkamet hakkı: Bir işçi olarak, Almanya’da bir ikamet izniniz, oturma izniniz veya AB Mavi Kartınız bulunmaktadır.
  • Konaklama: Aileniz için yeterli büyüklükte Almanya’da kiralık veya satın alınmış bir konutunuz bulunmaktadır. Almanya’da konut bulma konusunda ipuçlarına “Almanya’da Yaşam” bölümümüzde ulaşabilirsiniz.
  • Sağlık sigortası ve maddi olanaklar: Ailenizi bakımını yapabilecek yeterli sağlık sigortası ve maddi kaynaklara sahipsiniz.
  • Yasal yaş: Eşiniz yasal yaşta olmalıdır, yani en az 18 yaşında olmalıdır.

 

 

Eşinizin size katılması için vize başvurusu yaparken genellikle pasaportunuzu ve evlilik belgesini veya resmi birliktelik belgesini sunmanız gerekecektir. Diğer hangi belgelerin sunulması gerektiği konusunda yerel Alman Elçiliği’ne başvurun. Başvurunuzun işlenmesi biraz zaman alabileceğinden, başvuru için gerekli belgeleri önceden öğrenmenizi ve başvurunuzu zamanında yapmanızı öneririz.

Aileniz Almanya’ya geldikten sonra, onları Belediye Nüfus Kayıt Ofisi’nde kaydetmelisiniz. Üç ay içinde yerel göçmenlik yetkilisine ikamet izni için başvurmalısınız. Bunun için pasaportlarınızı, doğum ve evlilik belgelerinizi, maaş bordrolarınızı veya vergi beyannamelerinizi, kiralık veya satın alınan konutunuzu gösteren belgeleri ve ailenizin özel durumuna bağlı olarak gerekebilecek diğer belgeleri sunmanız gerekmektedir.

İkamet hakkı verildikten sonra, yeni gelmiş olan eşiniz Almanya’da herhangi bir işe hemen başlama hakkına sahip olacaktır.