Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

İki Yıllık Eğitim ve İki Yıllık Tecrübe ile Denklik Zorunluluğu Kaldırılıyor!

Almanya’nın yeni göç yasası, 18 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girdi ve 1 Mart 2024 tarihinde denklikle ilgili önemli değişiklikleri içeren bir bölümü hayata geçirdi. Bu düzenleme, iki yıllık bir eğitim almış ve en az iki yıl deneyime sahip olan bireylerin belirli mesleklerde denklik başvurusu yapmalarına gerek olmadan Almanya’ya göç etmelerine olanak tanıyor.

Yeni yasaya göre, 2 yıllık bir okuldan mezun olan ve en az 2 yıl süreyle çalışma tecrübesine sahip olan kişiler, denklik başvurusu yapmak zorunda kalmadan Almanya’ya göç edebilecekler. Bu kişilerin sadece denklik kurumuna başvuru yapmaları yeterli olacak ve başvurularının sonucunu beklemelerine gerek kalmadan Almanya’ya yerleşebilecekler.

Ancak, bu düzenleme sadece belirli tipteki eğitimleri kapsamaktadır. Sertifika programları ve üniversite kursları gibi kısa süreli eğitimler bu kapsamın dışındadır. Denklik muafiyeti, çıraklık eğitim diplomaları, meslek lisesi diplomaları, ön lisans diplomaları, lisans diplomaları ve yüksek lisans diplomalarına sahip olanları içermektedir.

Denklik gerektiren meslekler arasında sağlık sektörü, tıp, hukuk, eğitim ve veterinerlik gibi alanlar bulunmaktadır. Bu mesleklerde denklik başvuruları devam edecek ancak başvurulan denklikler için en az B2 düzeyinde Almanca bilgisi gerekmektedir.

Bu içerik sizin için faydalı mıydı?
EvetHayır
Özgeçmişini oluştur, Alman firmalara başvur

Yüzlerce ilan arasından hayalindeki işe başvur. Almanya’ya gidiş işlemlerini biz halledelim.

İlgili içerikler