Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Almanya'nın istediği bloke hesap nedir?

Almanya’nın istediği bloke hesap ne?

Almanya’daki yaşam maliyetlerine bakılarak belirlenen bloke hesap nasıl açılır, kimler bloke hesap açmak zorunda, bloke hesap açmaktan kurtulmak mümkün mü?

Almanya’da bloke hesap nedir, bloke hesap nasıl açılır, bloke hesap açmaktan kurtulmanın bir yolu var mıdır? Almanya’ya turist olarak değil de iş aramak ya da eğitim almak için gitmeyi planlıyorsanız, ülkede kaldığınız süre boyunca geçinebilecek maddi güce sahip olduğunuzu kanıtlamanız gerekiyor.

Bunun için Almanya, Türkiye’den fırsat kart (Chancenkarte) veya iş arama vizesi (Arbeitssuchendvisum) olarak gelenlerden bloke hesap açmalarını zorunlu tutuyor.

Paranızı maaş gibi geri ödüyor
Vize türüne göre hesaplanan miktarda açtığınız bloke hesap sayesinde siz, seyahatiniz için maddi yeterliliğinizi kanıtlarken, Almanya da vize süresince ülkede yaşamanıza yetecek bir paranız olduğunu garantilemiş oluyor.
Vizenizi alarak ülkeye giriş yaptığınızda da Almanya, sizin adınıza bloke hesapta tuttuğu paradan tıpkı maaş öder gibi size aydan aya ödeme yapıyor. Eğer siz de fırsat kart ya da iş arama vizesiyle Almanya’ya gitmeyi planlıyorsanız, yetkili Alman bankaları ya da farklı hizmet sağlayıcıları ile iletişime geçerek bloke hesap açmanız gerekiyor.

Bloke hesap ücretleri ne kadar?
Peki hangi vize türü için ne kadarlık bloke hesap açmak gerekiyor, fırsat kart bloke hesap ücreti ne kadar? Sağlık sigortası gibi bedeller hariç, 12 aylık fırsat kart vize başvurusu için aylık 1027 Euro’dan 12.324 Euro’yu bloke hesapta göstermeniz gerekiyor.
Bu tablo aynı zamanda sizin Almanya’ya vardıktan sonra her ay tarafınıza maaş gibi ödenecek tutarı da göstermiş oluyor. Yani Almanya bloke hesapta tuttuğu paranın tamamını; fırsat kart vizesi sahibine 12 aya bölerek geri ödüyor.
Elbette bu belirttiğimiz bloke hesap ücretleri günümüz ortalaması, sigorta bedeli ve bazı masraflar dahil değil. Seyahat etmeden önce Almanya’daki yaşam maliyetlerine göre güncellenen bloke hesap tutarlarıyla ilgili güncel rakamları kontrol etmenizde fayda var.

Garantör varsa hesap açmaya gerek yok
Almanya’ya fırsat kart ya da iş arama vizesiyle gitmek istiyorsanız ve ülkedeki harcama ve masraflara garantör olacak bir tanıdığınız, arkadaşınız ya da bir akrabanız varsa bloke hesap açmadan da Almanya’ya gidebilirsiniz. Bunun için garantör olacak kişinin yabancılar dairesi olarak da bilinen Ausländerbehörde makamına, Almanya’da yaşamanız için gereken ortalama 1027 Euro’yu sizin için aile veya şirketinin bütçesinden ayırabileceğini beyan etmesi gerekiyor.
Bu beyan sonrası, alınan garantörlük belgesiyle bloke hesap açmak zorunda kalmadan fırsat kartla Almanya’ya gidebilirsiniz. Almanya’da bulunduğunuz süre boyunca da size garantör olan kişiyle aynı şehirde yaşamanız gerekmiyor.

Bu içerik sizin için faydalı mıydı?
EvetHayır
Özgeçmişini oluştur, Alman firmalara başvur

Yüzlerce ilan arasından hayalindeki işe başvur. Almanya’ya gidiş işlemlerini biz halledelim.

İlgili içerikler