Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Almanya’nın hassas meslek sahipleri

Sizin mesleğiniz de Almanya’nın korunan meslekleri arasında olabilir. İşte Almanya’nın hassasiyetle koruma altına aldığı meslekler ve korunma nedenleri… Yaptığınız iş, uğraştığınız meslek Almanya’nın korunan meslekleri arasında olabilir.Almanya’da “korunan meslekler” (geschützte Berufe) olarak adlandırılan grupta yer alan işlerden birini yapıyorsanız; bu sizin mesleğinizin, Almanya’da korunan meslekler arasında olduğunu gösterir.Eğer ki mesleğiniz korunan meslekler arasında bulunuyorsa işinize […]

Sizin mesleğiniz de Almanya’nın korunan meslekleri arasında olabilir. İşte Almanya’nın hassasiyetle koruma altına aldığı meslekler ve korunma nedenleri…

Yaptığınız iş, uğraştığınız meslek Almanya’nın korunan meslekleri arasında olabilir.
Almanya’da “korunan meslekler” (geschützte Berufe) olarak adlandırılan grupta yer alan işlerden birini yapıyorsanız; bu sizin mesleğinizin, Almanya’da korunan meslekler arasında olduğunu gösterir.
Eğer ki mesleğiniz korunan meslekler arasında bulunuyorsa işinize Almanya’da devam etmek için mesleğinizle ilgili belli niteliklere, eğitimlere ve/veya sertifikalara sahip olmanız gerektiğini belirtelim.
Genelde toplum sağlığını veya güvenliğini ilgilendiren konularla ilgili meslekleri Almanya’da yapabilmeniz için diploma denkliği ile gerekli diğer şartları yerine getirmeniz gerekiyor.

Almanya’nın korunan meslek grupları hangileri?
Sağlık sektöründe çalışıyorsanız, doktor, hemşire, veteriner, eczacı ya da psikolog olarak Almanya’da çalışmak istiyorsanız, toplum sağlığını doğrudan ilgilendiren bir iş yapıyorsunuz demektir.
Doktorun hastasını doğru anlaması, ilaç bilgilerinin doğru aktarılması, yanlış anlaşılmaların önüne geçmek ve sizin bu konularda eğitimli ve yetkin olduğunuzdan insanların emin olması için bu meslekler Almanya’da koruma altında bulunuyor.


Bu meslekleri yapacak olan kişilerden Almanya özel bazı şartlar talep ediyor. Hukuk sektöründe çalışanların, hakim ya da avukat olarak Almanya’da iş hayatına başlamak isteyenlerin de bazı hususlara dikkat etmesi gerekiyor.

Bazı şartların sağlanması gerekiyor
Almanya’nın hassas meslekleri arasında bulunan, koruma altında olan bu meslekleri yapmak isteyen kişilerin belli bazı şartları sağlaması gerekiyor. Çünkü toplumun size güveninin tam olması ve insanlarla aranızda dilbirliğinin sağlanmış olması toplum güvenliğinin devamı için de önem arz ediyor.

Almanca dil şartı var
Bunlara ek olarak Almanya; öğretmen, mimar, mühendis, sosyal hizmet uzmanı gibi meslek sahiplerinden de üniversite eğitimi, diploma denkliği, mesleki tecrübe, B2 ya da C1 seviyesinde (Bazı durumlarda B1) Almanca dil yeterliliği gibi şartların yerine getirilmesini talep ediyor. Aranan nitelikler size, mesleğinize, işverene ve Almanya’da uygulanan kurallara göre değişiklik gösterebilir.

Bu içerik sizin için faydalı mıydı?
EvetHayır
Özgeçmişini oluştur, Alman firmalara başvur

Yüzlerce ilan arasından hayalindeki işe başvur. Almanya’ya gidiş işlemlerini biz halledelim.

İlgili içerikler