Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Almanya’da mühendisler ne kadar maaş alıyor?

Makine, elektrik, inşaat, bilişim ve otomotiv gibi birçok farklı alanda, çok sayıda mühendis açığının bulunduğu Almanya, bu alanda çalışacak olan kişilere neler sunuyor? Almanya’da mühendis maaşları belirlenirken hangi özelliklere bakılıyor? Bosch, Volkswagen ve BMW gibi dev şirketleri bünyesinde bulunduran Almanya, bu alanda ülke sınırları içinde çalışmak isteyen mühendislere pek çok imkanı birden sunuyor. Almanya’da en […]

Makine, elektrik, inşaat, bilişim ve otomotiv gibi birçok farklı alanda, çok sayıda mühendis açığının bulunduğu Almanya, bu alanda çalışacak olan kişilere neler sunuyor? Almanya’da mühendis maaşları belirlenirken hangi özelliklere bakılıyor?

Bosch, Volkswagen ve BMW gibi dev şirketleri bünyesinde bulunduran Almanya, bu alanda ülke sınırları içinde çalışmak isteyen mühendislere pek çok imkanı birden sunuyor. Almanya’da en yüksek maaş alan gruplar arasında yer alan mühendisler; iyi düzeyde çalışma standartları ve yan haklar konusunda birçok avantaja sahipler.

Peki Türkiye’de sektöre, kıdeme ve kişilerin deneyimlerine göre değişmekle birlikte aylık ortalama 40.000 Türk Lirası (1.070 Euro) ile 120.000 Türk Lirası ( 3.205 Euro) aralığında olan mühendis maaşları Almanya’da nasıl?

DENEYİM SÜRESİ EN ÖNEMLİ KRİTER
Almanya’da mühendis maaşlarını, her ülkede olduğu gibi birçok farklı kriter birden etkiliyor. Bir mühendisin hangi maaş aralığında çalışacağının belirlenmesinde pek çok unsura birden bakan Almanya için en kritik konu, personel adayının deneyim süresidir. Deneyim süresinin yanı sıra çalıştığınız sektör, yaşınız, edindiğiniz yeteklerler ve mesleğinizdeki kıdeminiz de alacağınız maaş üzerinde belirleyici oluyor.

YENİ MEZUN BİR MÜHENDİS MAAŞI NE KADAR?
Almanya’daki mühendislik maaşları hakkında fikir sahibi olmak için önce fakülteden yeni mezun olmuş bir mühendisin yıllık ortalama kazançlarına bakalım. Almanya’da yeni mezun mühendisler genel olarak en düşük, yıllık ortalama 45.000 Euro maaş alır, bu rakam 55.000 Euro’ya kadar yükselir.

MAAŞINIZ 100.000 EURO’YA KADAR ÇIKABİLİR
Eğer çalıştığınız alanda 5 ya da 10 yıllık bir deneyime sahipseniz bu, Almanya için ‘orta düzeyde bir mühendis’ olduğunuz anlamına gelir. Almanya’da orta düzey mühendisler yıllık ortalama 60.000 Euro ile 80.000 Euro arasında maaş alabilir. Eğer ki 10 yıl ve daha üzerinde bir mühendislik deneyimine sahipseniz bu durumda maaşınız yıllık 100.000 Euro’ya kadar yükselebilir.

MÜHENDİSLİKTE HANGİ ŞEHİRLER BAŞI ÇEKİYOR
Almanya’da büyük şehirlerde çalışmanız, iş yerinizin sanayi bölgelerine olan yakınlığı da maaşınız üzerinde etkili olur. Almanya’da Münih, Frankfurt, Berlin, Hamburg ve Stuttgart mühendislerin yoğun olarak çalıştığı şehirlerin başında gelir.

HAFTADA 40 SAAT ÇALIŞMA
Almanya’da genellikle bir mühendis haftada 40 saat çalışır ve yılda en az 20 gün ücretli izin hakkına sahip olur. Maaşın yanı sıra sağlık sigortası, emeklilik hakkı, eğitim fırsatları, esnek çalışma saatleri ve uzaktan çalışma gibi ek haklar da mühendislere sunulur.

Bu içerik sizin için faydalı mıydı?
EvetHayır
Özgeçmişini oluştur, Alman firmalara başvur

Yüzlerce ilan arasından hayalindeki işe başvur. Almanya’ya gidiş işlemlerini biz halledelim.

İlgili içerikler