Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Almanya’dan Hoşgeldin İkramiyesi! İşte O Meslekler

Bu teşvikler Alman vatandaşı olmayan kişileri de kapsıyor!

Almanya’dan Hoşgeldin İkramiyesi! İşte O Meslekler

Almanya’da nitelikli işgücü eksikliği ciddi bir sorun haline geldiği için, pek çok sektörde uzman çalışan bulma çabaları hız kazandı. Eyalet hükümetleri, hastaneler, kurumlar, okullar ve bakanlıklar, işe yeni başlayanlara ek olarak referansları olan kişilere çeşitli teşvikler sunuyor. Özellikle Türk doktorların yoğun ilgi gösterdiği Almanya şimdi de hemşireler için benzer teşvikler sunmaya başladı.

Birçok kurum, işe yeni başlayanlara veya işe öneride bulunanlara “hoş geldin ikramiyesi” veriyor. Örneğin, Berlin’deki Schlosspark-Klinik, yoğun bakım ünitesi hemşirelerine 8000 Euro hoş geldin ikramiyesi sunuyor. Aynı şekilde, ameliyathane veya cerrahi asistanı olarak işe girecek olanlara da benzer teşvikler veriliyor. Ayrıca, işe eleman getiren kişilere de 1500 ile 2000 Euro arasında prim ödemesi yapılacak.

Bu teşvikler Alman vatandaşı olmayan kişileri de kapsıyor. Almanca yeterliliği olan adaylar, Türkiye’den çalışma vizesi alarak bu fırsatlardan yararlanabilecekler. Ancak, iş başvurusu yapmak, olumlu yanıt almak ve ardından çalışma davetiyesi almak gerekiyor. Buna ek olarak, B1 veya B2 seviyesinde Almanca bilgisinin de kanıtlanması gerekiyor.

Sağlık sektörüyle sınırlı kalmayıp eğitim alanında da benzer teşvikler sunuluyor. Öğretmenler, teknik personel ve havaalanı çalışanları gibi farklı sektörlerde çalışacak olanlara çeşitli hoş geldin bonusları veriliyor.

Bavyera Eyaleti, başka yerden gelen öğretmenlere 4000 Euro’ya kadar hoş geldin bonusu sunuyor. Yuva eğitmenleri, öğretmenler ve onları getirenlere bazı kent idareleri de prim vaat ediyor.

Havaalanları ve uçuş personeli için de benzer teşvikler bulunuyor. Uzman teknik personel de aynı teşviklerden faydalanabiliyor. Türkiye’den gelen ve alanda deneyimi olan kişiler, iş daveti aldıklarında Almanya’ya gelmek için Alman Ulusal Vizesi veya Mavi Kart gibi seçenekleri kullanabiliyor.